Verzending en levering

VERZENDING

Bij Helennia begrijpen we dat onze klanten het hart van ons bedrijf vormen. Ons doel is ervoor te zorgen dat elke klant een positieve ervaring met ons heeft. Wij zijn trots op de kwaliteit van onze producten en het niveau van de service die wij bieden. Om ervoor te zorgen dat uw winkelervaring bij ons naadloos is, raden wij u aan ons Verzendbeleid zorgvuldig te lezen voordat u een bestelling plaatst. Wij geloven dat transparantie de sleutel is tot het opbouwen van vertrouwen bij onze klanten, en we willen ervoor zorgen dat u onze verzendingsvoorwaarden volledig begrijpt.

BEVESTIGING VAN BESTELLING EN VERZENDING

Nadat u een bestelling bij ons hebt geplaatst, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van uw bestelling. Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u een verzendbevestiging met alle noodzakelijke informatie over uw bestelling, waaronder het volgnummer, de koerierpartner en de geschatte leverdatum. Controleer uw spam-map als u deze e-mails niet ontvangt.

VERWERKINGSTIJD EN VERZENDSCHEMA

Wij verzoeken u vriendelijk om ons 1 werkdag de tijd te geven om uw bestelling te verwerken voordat deze kan worden verzonden. Deze verwerkingstijd staat los van de verzendtijd. Daarom is de totale tijd die u nodig heeft om uw bestelling te ontvangen de verwerkingstijd plus de verzendtijd.

Houd er bovendien rekening mee dat wij bestellingen uitsluitend op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) verzenden. Bestellingen die in het weekend of tijdens feestdagen worden geplaatst, worden de volgende werkdag verwerkt.

KOERIERSPARTNERS EN TRACKING

Wanneer u een bestelling plaatst bij Helennia, werken wij samen met betrouwbare koeriersbedrijven om ervoor te zorgen dat uw bestelling op tijd en in goede staat bij u wordt afgeleverd. Zodra uw bestelling is verzonden, sturen wij u een e-mail ter bevestiging van de verzending met daarin een link om uw bestelling te volgen. U kunt deze link gebruiken om de levering van uw pakket te volgen. Houd er rekening mee dat de levertijd in de e-mail een schatting is en kan variëren afhankelijk van uw locatie en de beschikbaarheid van de koerier. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat het 1-4 dagen kan duren voordat de traceerinformatie op de website van de koerier verschijnt.

Hoewel Helennia samenwerkt met betrouwbare koeriersbedrijven om de veilige en tijdige levering van uw pakket te garanderen, kunnen wij de levering binnen een bepaald tijdsbestek niet garanderen. In het geval van vertragingen of problemen met de verzending, zal Lavellia met u samenwerken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Lavellia is echter niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen of problemen tijdens het leveringsproces.

HANDTEKENINGEN EN LEVERING VAN PAKKETTEN

Sommige van onze koerierpartners vereisen een handtekening bij aflevering. Als dit het geval is, laat de koerier het pakket niet bij u achter zonder een handtekening van iemand op het afleveradres. Als er niemand beschikbaar is om voor het pakket te tekenen, kan de koerier het pakket op een nabijgelegen locatie achterlaten of proberen het op een later tijdstip opnieuw te bezorgen. Let op: Helennia is niet verantwoordelijk voor problemen die kunnen ontstaan door beslissingen van de koerier om pakketten zonder ontvanger achter te laten.

Als u weet dat u niet beschikbaar bent om het pakket in ontvangst te nemen wanneer het aankomt, kunt u misschien iemand anders regelen om voor het pakket te tekenen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het koeriersbedrijf om alternatieve leveringsregelingen te treffen. Het is belangrijk op te merken dat Helennia niet langer verantwoordelijk is voor het pakket of eventuele problemen die zich kunnen voordoen, zodra het pakket is afgeleverd en ervoor is getekend.

Houd er rekening mee dat we levering op zaterdag niet kunnen garanderen, zelfs als uw verzending is opgewaardeerd naar express.

SCHADE DOOR BEHANDELING DOOR DE KOERIER 

Bij Helennia zorgen we ervoor dat al onze producten van de hoogste kwaliteit zijn en goed verpakt zijn om schade tijdens het transport te voorkomen. Soms kunnen pakketten echter beschadigd raken door behandeling door het koeriersbedrijf.

Als u een pakket ontvangt dat beschadigd lijkt, raden wij u aan foto's van de verpakking te maken en zo snel mogelijk contact op te nemen met het koeriersbedrijf om het probleem te melden. Stuur ons ook dezelfde foto's op info@helennia.nl en wij zullen ons best doen om te helpen.

Houd er rekening mee dat schade veroorzaakt door de koeriersdienst niet onder ons restitutiebeleid valt. Wij voeren grondige kwaliteitscontroles uit op alle artikelen voordat deze worden verzonden, en alle artikelen worden zeer veilig verpakt en in bubbeltjesplastic verpakt. Wij kunnen echter niet controleren hoe de koerier het pakket behandelt zodra het onze faciliteiten verlaat.

Wij waarderen uw begrip in deze zaak, en we zullen er alles aan doen om u te helpen bij het oplossen van eventuele problemen met beschadigde pakketten.

ONVOLLEDIGE / ONJUISTE BESTELLINGEN :

Als uw pakket aankomt met ontbrekende of onvolledige artikelen, neem dan contact met ons op via info@helennia.nl met uw bestelnummer en de details van de ontbrekende of onvolledige artikelen binnen 48 uur na ontvangst van het pakket. Afhankelijk van de inventaris en voorraad kunnen wij producten afzonderlijk verzenden. In dat geval ontvangt u afzonderlijke verzendbevestigingen met het volgnummer voor elk pakket. Wij betalen de verzendkosten voor ontbrekende of onvolledige artikelen. Als we geen vervanging kunnen bieden, geven we een terugbetaling voor de ontbrekende of onvolledige artikelen.

ORDERWIJZIGINGEN EN NAUWKEURIGE VERZENDGEGEVENS

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat de verzendgegevens juist en volledig zijn op het moment van afrekenen. Onvolledige of onjuiste verzendgegevens kunnen leiden tot een vertraagde verwerking of annulering van de bestelling. Bij door het systeem gedetecteerde adresproblemen stuurt onze klantenservice binnen 3 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling een e-mail ter verificatie van uw verzendgegevens. Als we binnen deze tijd geen reactie ontvangen, behouden we ons het recht voor uw bestelling te annuleren.

Als u een fout ziet in uw verzendgegevens, stuur dan binnen 24 uur na het plaatsen van uw bestelling een e-mail naar info@helennia.nl. We zullen ons best doen om eventuele wijzigingen aan te brengen, maar we kunnen niet garanderen dat we na deze tijd nog wijzigingen kunnen aanbrengen.

VERTRAAGDE LEVERING

Bij Helennia begrijpen we dat het belangrijk voor u is om uw bestelling op tijd te ontvangen, en we streven ernaar om alle bestellingen zo snel mogelijk te verzenden. Houd er echter rekening mee dat er in sommige gevallen vertragingen in de levering kunnen optreden door omstandigheden waar wij geen invloed op hebben.

Koerierspartners kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met onverwachte vertragingen of problemen tijdens het transport, zoals zware weersomstandigheden of transportstoringen. In dergelijke gevallen zullen wij ons best doen om met de koerier samen te werken om ervoor te zorgen dat uw pakket zo snel mogelijk wordt afgeleverd.

Daarnaast kunnen er onvoorziene omstandigheden zijn die de verwerking of verzending van uw bestelling kunnen vertragen, zoals problemen met de beschikbaarheid van producten, problemen met de adresverificatie of vertragingen bij de betalingsverwerking. Wij zullen u zo snel mogelijk op de hoogte stellen als er problemen met uw bestelling zijn die een vertraging kunnen veroorzaken.

Let op: Helennia is niet aansprakelijk voor vertragingen in de levering veroorzaakt door externe factoren buiten onze controle, en we kunnen de exacte leveringsdatum niet garanderen. We zullen echter altijd ons best doen om u op de hoogte te houden van de status van uw bestelling en alle mogelijke hulp te bieden bij het oplossen van eventuele problemen.

GRATIS LEVERING OP ALLE BESTELLINGEN

Wij bieden gratis verzending op alle bestellingen in Nederland en België. 

Houd er rekening mee dat extra belastingen, douanerechten en kosten van toepassing kunnen zijn bij levering. Deze kosten zijn de verantwoordelijkheid van de ontvanger en zijn niet inbegrepen in de verzendkosten die Helennia in rekening brengt. Neem contact op met uw lokale douanekantoor voor meer informatie over mogelijke kosten voordat u uw bestelling plaatst.

VERLOREN OF GESTOLEN PAKKETTEN

Wij begrijpen dat het frustrerend kan zijn om tijdens het verzendproces te maken te krijgen met verloren of gestolen pakketten. Zodra wij het pakket aan onze koerierspartners overhandigen, hebben wij hier echter geen controle meer over. In het geval dat uw pakket verloren of gestolen is, neem dan contact met ons op via info@helennia.nl en wij zullen ons best doen om u te helpen.

Als uw pakket verloren of gestolen is, raden wij u aan rechtstreeks contact op te nemen met het koeriersbedrijf om een claim in te dienen. De meeste koeriersbedrijven hebben een claimprocedure voor verloren of gestolen pakketten, en zij kunnen aanvullende informatie van u nodig hebben om de procedure te voltooien. Wij zullen ook namens u contact opnemen met het koeriersbedrijf om de claim op te volgen en updates te geven.

Let op: Helennia is niet verantwoordelijk voor verloren of gestolen pakketten tijdens het verzendingsproces, en deze vallen buiten ons restitutiebeleid. We zullen echter alles in het werk stellen om u te helpen het probleem op te lossen. Als het pakket niet gevonden of afgeleverd wordt, kunnen wij u een vervanging aanbieden, afhankelijk van de situatie.

In sommige gevallen kan het koeriersbedrijf het pakket vinden en bij u afleveren. Als het pakket echter niet wordt gevonden, raden wij u aan aangifte te doen bij de politie.

RETOUREN

We begrijpen dat u soms een artikel dat u bij Helennia hebt gekocht moet terugsturen, en we willen dit proces zo gemakkelijk mogelijk voor u maken. Als u een artikel terugstuurt, bent u verantwoordelijk voor de verzendkosten.

Om het retourproces te starten, kunt u ons retourbeleid bekijken, waarin de voorwaarden staan beschreven waaronder wij retourzendingen accepteren. U kunt ons retourbeleid vinden op onze website https://helennia.nl/pages/return-refund-policy. Lees het beleid zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat uw retour aan de vereiste voorwaarden voldoet.

Als u vragen of zorgen hebt over de retourprocedure, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice op info@helennia.nl. Wij zijn er om u te helpen en helpen u graag met al uw vragen over de retourprocedure.

ANNULERING EN WEIGERING

Helennia behoudt zich het recht voor elke bestelling die op onze website is geplaatst te annuleren en te weigeren. Wij kunnen naar eigen goeddunken de gekochte hoeveelheden per persoon, per huishouden of per bestelling beperken of annuleren. In het geval dat wij een bestelling wijzigen of annuleren, zullen wij proberen u hiervan op de hoogte te stellen door contact op te nemen met het e-mailadres dat bij de bestelling is opgegeven. Wij behouden ons het recht voor een bestelling te weigeren of te annuleren als wij vermoeden dat deze frauduleus, ongeoorloofd, illegaal of in strijd met deze Servicevoorwaarden is.

Als wij naar eigen goeddunken een bestelling annuleren die niet door de klant is aangevraagd, geven wij ter plaatse een terugbetaling. Houd er rekening mee dat de verwerking van terugbetalingen 3-5 werkdagen kan duren, afhankelijk van uw bank of creditcardmaatschappij. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak dat dit kan veroorzaken.

WIJZIGINGEN IN HET SCHEEPVAARTBELEID

Helennia behoudt zich het recht voor dit Verzendbeleid te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen of bij te werken. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de meest recente versie van het Verzendbeleid door te nemen voordat hij een aankoop doet en onze producten gebruikt.
Door producten van Helennia te kopen en te blijven gebruiken, geeft de klant aan dat hij akkoord gaat met dit verzendbeleid, inclusief eventuele wijzigingen.
Wij raden onze klanten aan om dit beleid regelmatig door te nemen om op de hoogte te blijven van wijzigingen of updates die van invloed kunnen zijn op hun bestellingen. Als u vragen of zorgen heeft over ons verzendbeleid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.